Styrelsen

Victoriaskolan är en fristående skola som drivs av en förening (Tyska skolans ekonomiska förening). Föreningen har en styrelse som väljs av årsmötet. De flesta som är medlemmar i föreningen är föräldrar till skolbarnen. Vi som sitter i styrelsen är också föräldrar, föräldrar som fått medlemmarnas förtroende att ansvara för verksamheten i föreningen.

Styrelsens uppgift

Styrelsens uppgift är att ansvara för övergripande planering och ekonomi. Det betyder att vi fattar beslut om årsplaner, budget och vissa personalärenden samt frågor som är av policykaraktär. Man kan likna detta vid en bolagsstyrelse där rektor är vd. Styrelsen träffas - sammanträder – ungefär var 6:te vecka under skolåret.

Synpunkter

Vi som sitter i styrelsen - och som valts av alla Er - vill väldigt gärna få synpunkter och idéer om hur vi kan göra skolan och dess verksamhet bättre. Det behöver inte vara ”stora projekt” - allt som kan leda till en bättre skola för våra barn är viktigt. Att driva en fristående skola är inte helt enkelt. Det kräver ett stort engemang av personal och föräldrar. Kunskap och kreativitet är inte minst viktigt.

Information från valberedningen 2019-09-19

Styrelseledamöter 2018/2019

Alar Randsalu    Alar Randsalu, ordförande

Min utbildning är naturvetenskaplig, matematik och fysik. Arbetade som lärare i några år och sedan som skolledare. Har varit rektor på Göteborgs Högre samskola i över trettio år. Efter pensioneringen därifrån 2007 har jag varit skolledarare på olika skolor. Mitt liv med elever och lärare har varit mycket spännande och intressant. Har egna barn som i sin tur har egna barn. Intressen i livet förutom familjen är hälsa, motion, teater, idrott och kultur. Hoppas bidra med min erfarenhet och kunskap för Victoriaskolan.

Malin LabeckerMalin Labecker, Vice Ordförande

Är en inflyttad maskiningenjör från en liten by utanför Gävle med många års ledarerfarenhet från både idrottslivet och arbetslivet. Jobbar idag som sektionschef på Digital User Experience på Volvo Car Corporation. Har suttit i styrelsen mellan 2014-2016 och är nu en andra omgång mellan 2017-2019. Har en dotter som är född -08.

Zoran Djurovic, Styrelseledamot

Min övertygelse är att alla kan och vill göra det bästa ifrån sig. Det gäller bara att hitta rätt motivation för varje individ. Våra barn, pedagoger och all annan personal på Victoriaskolan är individer som gör skolan till en av de bästa skolor i Göteborg. Under min utbildningstid på flertal olika platser utomlands och i Sverige har jag stött på olika kulturer och värderingar i livet. I mitt yrke kan man säga att jag har bland annat lärt mig hur man bygger elektriska komponenter, lär robotar vad de ska göra, bygga en fabrik som tillverkar olika saker och hur man lär andra kollegor att jobba i den fabriken. Dessutom har jag redan under tidig skoltid lärt mig att idrott hjälper väldigt mycket för att lugna sinne och kropp. Det håller jag på med fortfarande.

Jag känner mig därför manad att bidra med mina insikter och erfarenheter i Victoriaskolans styrelse för att bevara skolans kärnvärden och göra förbättringar där det behövs för att motivera varje individ i skolan att göra sitt bästa. Två av dessa individer är mina döttrar som går i mellanstadiet på Victoriaskolan.

NiklasNiklas Andersson, Styrelseledamot

Född smålänning, uppväxt runtomkring Göteborg. Bor med familjen i Krokslätt i Göteborg och har barn födda 2011, 2008 och 2004. Arbetar på den kinesiska biltillverkaren Geely med det nya varumärket från Göteborg; Lynk & Co. Min roll är globalt ansvarig för vårt produkterbjudande. Har ca 15 års ledarerfarenhet från marknadsarbete samt tre års ledarerfarenhet från Försvarsmakten alltid med ett starkt fokus på att människor behöver tydlighet och trygghet för att prestera.

Andreas Wallentin, Sekreterare

Är ursprungligen Datalingvist men har därefter många års erfarenhet inom IT Managed Services där jag har jobbat med offshore outsourcing. Jag är även aktiv volleybolltränare och ordförande för Majorna VBK.

Det är min första mandatperiod i styrelsen, 2017 – 2019, och jag har barn i skolan som är födda 2004, 2008 och 2010.

Petra

Petra Gamerdinger, Styrelseledamot

Född i Tyskland och har totalt 23 års erfarenhet av både skolgång och arbete utomlands, bland annat Tyskland, Spanien och USA. Arbetar som projektledare för kryssning på Göteborg & Co. 16 års erfarenhet inom Hotel- och Tourism Management varav många år från arbete i USA. Har flera års styrelseerfarenhet från den fackliga styrelsen och bolagsstyrelsen på Göteborg & Co.

Barn och bonusbarn i skolan födda -09 och -10.

Stefanie Zwik, Kassör

Jag har två barn, födda 1999 och 2005. Flyttade från Tyskland till Sverige 2001 och jobbar som Business Controller. Detta är min andra mandatperiod i Tyska Skolans ekonomiska förening,

Daniel HjalmarssonDaniel Hjalmarsson, Styrelseledamot

Har ägnat en stor del av mitt yrkesverksamma liv inom IT. Arbetat med Integrationsarkitektur, daglig drift av centrala kommunikationskomponenter och hur detta skall fungera på ett effektivt och säkert sätt. Jag tycker om och vill vara vara engagerad i den skola där min dotter går.

Dritan Poçi

Dritan Poci, Styrelseledamot

Jag jobbar inom medicin och utbildning. Engagemang, handledning och utmaning förekommer jämt i min vardag och troligtvis hjälpte de mig visa viljan att bli medlem i föreningsstyrelsen. Det är mitt  första år i mandaten 2018-2020.

Jag har en dotter, född 2012, som går i skolan.

Per Hernmar, Personalrepresentant

Lokalombud och skyddsombud för Lärarförbundet. Undervisar i träslöjd, har utbildning som maskinsnickare samt yrkeslärare.

Du kan kontakta oss i styrelsen via e-post:
styrelsenvictoria@gmail.com